Harmonie St. Caecilia is in 1898 in Kruisland opgericht en bestaat momenteel uit twee orkesten: Het harmonie orkest en het Amalia orkest.

Het harmonie orkest

Bij Harmonie St. Caecilia komt al meerdere jaren uit in de derde divisie. Serieus repeteren wordt gecombineerd met het plezier in samen muziek maken om de muziek zo mooi en goed mogelijk te laten klinken. Regelmatig wordt deelgenomen aan een bonds- en/of onderling  regionaal concours. Het publiek wordt een afwisselend en aantrekkelijk repertoire aangeboden wat ook de muzikanten veel muziekplezier geeft. Licht Klassiek, film en musical muziek, popmuziek, blues, jazz, bigband muziek en ook marsen passeren de revue. Daarnaast is het na de repetitie een gezellig samenzijn in de foyer van Dorpshuis Siemburg waarbij de repetitie en de wekelijkse gebeurtenissen worden besproken.

Het Amalia orkest

Het Amalia orkest is opgericht in 2003, het jaar dat prinses Amalia is geboren. Dit orkest is een mix van jeugdleden, volwassenen die op latere leeftijd zijn begonnen met het bespelen van een muziekinstrument en krijgen ondersteuning van leden van het harmonie orkest.

Historie

Oprichting

Muziekstukken

Het eerste optreden

Bestuur en directeuren